De Alliantie Wijk- en Buurtbeheer

Inspirerende verbinder die huurders en VvE’s enthousiasmeert voor verduurzaming

VvE Verduurzamingsspecialist

De Alliantie wil in 2050 CO2-neutraal vastgoed en vóór 2029 E, F of G-label woningen naar minimaal D upgraden. Als VvE verduurzamingsspecialist leid je dit, gesteund door een projectcoördinator. Je zet in op draagvlak bij eigenaren en huurders, vertegenwoordigt de Alliantie bij VvE-overleg en werkt samen met VvE-partners. Jouw doel: versnellen van verduurzaming, vooral voor labels E, F of G. Samen met twee collega's ben je een sleutelfiguur in de regio. Klinkt dit als jouw droombaan? Lees snel verder!

Wij bieden medewerkers de ruimte om te werken aan hun talent. Zo zijn we altijd in beweging: op zoek naar uitdaging en persoonlijke ontwikkeling, maar met oog voor een gezonde werk-privébalans. Bij de Alliantie sta je nooit stil. Bij ons kun je écht een verschil maken én waarde toevoegen. Je bent ondernemend en vernieuwend. Zo draag jij bij aan een passend thuis voor iedereen.

Bij deze mooie organisatie zoeken wij voor het regiobedrijf Amsterdam/Almere een VvE Verduurzamingsspecialist voor 32-36 uur per week.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 3 jaar op de afdeling Vastgoed in het regiobedrijf Amsterdam/Almere.

Jouw werk
In 2050 wil de Alliantie dat al het vastgoed CO2-neutraal, klimaat adaptief en circulair is, voor zowel ons reguliere bezit als bezit in VvE's. Daarnaast is het streven om vóór 2029 het grootste deel van onze woningen met een E, F of G-label te verbeteren naar minimaal label D. Met zo'n 25% van de woningen in VvE bezit is dit een grote en uitdagende opgave. Naast dat we eigenaren in VvE's willen enthousiasmeren voor verduurzaming, willen we onze huurders ook nauw betrekken bij deze verduurzaming.

In de rol van VvE verduurzamingsspecialist neem je de grootste en meest impactvolle verduurzamingstrajecten op je. Gesteund door een VvE projectcoördinator jaag jij deze trajecten aan als vertegenwoordiger eigenaar (alleen op verduurzaming) zodat de verduurzaming zo snel mogelijk uitgevoerd gaat worden.
Een belangrijke rol is het verkrijgen van draagvlak voor verduurzaming van het vastgoed bij eigenaren en huurders en de bedachte plannen ten uitvoer brengen.

Je vertegenwoordigt de Alliantie in overleggen met het VvE bestuur of de VvE duurzaamheidscommissie om eigenaren te enthousiasmeren. Ondersteund door een technische collega bereid je de besluiten voor die in de ALV genomen worden.

Per VvE kijk je tot hoever we kunnen verduurzamen en toets je dit intern maar ook bij eigenaren en huurders. Heel belangrijk is communicatie, hoe betrek je de eigenaren en huurders? Maar ook intern, we willen geen vertragende factor zijn want die zijn er helaas al genoeg. In een verduurzamingstraject werk je o.a. nauw samen met het VvE bestuur, de VvE beheerder, een projectbegeleider.

Jouw grootste doel is: het verder brengen van verduurzamingstrajecten in VvE's met prioriteit voor VvE's met nog een energie label E, F of G. De opgave is groot en er is veel wat we nog niet weten. Hoe zorgen we er dan toch voor, dat we stappen zetten? Jij bent samen met twee andere collega's de motor achter deze beweging in de regio.

De wekker gaat
Je stapt op de fiets naar het kantoor in de Watergraafsmeer. Daar heb je een afspraak met een VvE coördinator van een groot appartementencomplex, waar ook nog veel huurders wonen. In de laatste VvE vergadering is gebleken, dat deze VvE meer wil weten over zonnepanelen op het dak en ook hoe de Alliantie en haar huurders hierin staan. Jullie bespreken de situatie en maken met elkaar vervolgafspraken.

Aan het eind van de ochtend heb je een vergadering met de leden van jouw team. Jullie bespreken wat wel en wat niet werkt bij de verduurzamingstrajecten die jullie doen. Een aantal zaken heeft gevolgen voor de procedures binnen de Alliantie. Jullie maken hiervoor een plan van aanpak.

Tijdens de lunch maak je een wandeling met een VvE coördinator. Hij heeft een aantal vragen over een verduurzamingstraject in een van zijn complexen. Jij geeft advies voor een aanpak die kan werken.

In de middag werk je een aantal mails weg. Ook bel je nog met een lid van een bewonerscommissie die vragen heeft over een project in zijn gebouw en wat dit voor de huurders betekent.

Tevreden sluit je aan het eind van de dag de laptop af, je hebt weer veel gedaan!

Dit krijg je van ons

  • Een jaarcontract wat gevolgd wordt door een tweejarig contract (bij goed functioneren);
  • Een mooie baan bij een organisatie met een groot maatschappelijk belang;
  • Een goed salaris, tussen de € 3.748 en € 5.376 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal H-I conform CAO Woondiensten, de functie is nog niet gewaardeerd, dit gebeurt in 2024);
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;
    1. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling
    2. Ruimte voor eigen initiatief
    3. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak
    4. Flexibel werken, zodat een privé/werkbalans goed in te richten is
  • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
  • We werken hybride, dat betekent dat je minstens twee dagen op kantoor werkt en daarnaast de mogelijkheid bestaat om thuis te werken. Onze kantoren beschikken over goed uitgeruste en comfortabele werk- en overlegplekken.

Wie ben jij?
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten en huurders die tevreden wonen. Wij passen bij elkaar, als je voor deze functie een afgeronde HBO-opleiding meeneemt en een aantal jaren relevante werkervaring achter de rug hebt.

Het is een nieuwe functie! Je wordt er dus blij van om te pionieren en toch flinke stappen te zetten. Je bent enthousiast over het onderwerp verduurzaming en kunt mensen inspireren om na te denken over wat op dit gebied mogelijk is. Ook weet je van een complex onderwerp een begrijpelijk verhaal te maken. Daarnaast heb je duidelijke doelen per jaar en weet hoe je daar moet komen.

Als je graag in een team werkt, leergierig en communicatief sterk bent, dan passen wij zeker goed bij elkaar.

Zijn wij een match?
Leuk dat je interesse hebt. Stuur bij jouw sollicitatie een CV en motivatie mee.
We kijken er naar uit!

Meer weten? Neem contact op met Lysanne ter Brugge, portfoliomanager, op 06-15885031.

Vacature delen via:
Referentienummer:
24-033 EX
Regio:
Flevoland
Noord-Holland
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Parttime
Sluitingsdatum:
06-06-2024
Startdatum:
25-04-2024
Locatie:
Amsterdam
Contactpersonen:
Lysanne ter Brugge
mobiel: 0615885031

Bedrijfspagina:
http://www.de-alliantie.nl/
Terug naar boven