De Alliantie Marketing & Communicatie

Met deze functie kleur je de wereld een beetje mooier

Adviseur Projectcommunicatie Amsterdam - Almere

Met gemak en plezier schakel je tussen advisering en dagelijkse uitvoering. Je bent onafhankelijk, kritisch én nieuwsgierig. Je denkt in mogelijkheden, toont ondernemerschap en initiatief. Uitdagingen bekijk je vanuit verschillende invalshoeken, hierdoor kom je tot creatieve, alternatieve oplossingen. Je vindt het leuk om samen met je collega's mooie communicatietrajecten te ontwikkelen én uit te voeren.

Wij bieden medewerkers de ruimte om te werken aan hun talent. Zo zijn we altijd in beweging: op zoek naar uitdaging en persoonlijke ontwikkeling, maar met oog voor een gezonde werk-privébalans. Bij de Alliantie sta je nooit stil. Bij ons kun je écht een verschil maken én waarde toevoegen. Je bent ondernemend en vernieuwend. Zo draag jij bij aan een passend thuis voor iedereen.

Bij deze mooie organisatie zoeken wij een Adviseur Projectcommunicatie voor de regio's Amsterdam en Almere voor 28 - 32 uur per week (uren bespreekbaar).

Jouw werk
Je wordt binnen een team van 12 communicatie- en marketingcollega's verantwoordelijk voor projectcommunicatie en participatietrajecten binnen de regio's Amsterdam en Almere. In die rol heb je afwisselende werkzaamheden. Van het adviseren in gebiedsontwikkelingen, het beantwoorden van persvragen tot het organiseren van PR rondom mijlpalen. Ook geef je samen met collega's de communicatie naar bewoners vorm en stel je bijvoorbeeld persberichten, informatiebrieven, en participatieplannen op.

Wat ga je doen?

  • Je maakt communicatieplannen rond onze projecten in de regio en zorgt voor de uitvoering ervan, op zo'n manier dat onze huurders en stakeholders enthousiast worden over onze activiteiten als woningcorporatie;
  • Je bent samen met gebiedsontwikkelaars en bewonersbegeleiders verantwoordelijk voor de PR en event-organisatie rond de mijlpalen van de projecten;
  • Samen met je communicatie-collega's zet je onze (social) kanalen op gepaste wijze in;
  • Je draagt samen met andere communicatiecollega's bij aan het krachtig neerzetten van de Alliantie als vooroploper in de volkshuisvesting;
  • In je werk denk je altijd vanuit de klant: 'Welk probleem van de huurder of stakeholder lossen we op?', 'Welke kansen zien we?' Jouw kennis en praktische aanpak komen goed van pas.
  • Je kunt gevraagd worden om jouw communicatie-expertise ook in te zetten voor meer regio-overstijgende projecten of thema's;
  • Je vindt het geen probleem om zo nodig ook af en toe in de avond of het weekend te werken.

De wekker gaat
Fluitend log je 's ochtends in om deel te nemen aan de wekelijkse stand-up. Je collega's vertellen kort waar zij zich die week mee bezig houden. Jij vertelt dat jouw dag in het teken staat van een bijzonder nieuwbouwproject. Het hoogste punt is bereikt en dat moment wordt de volgende dag gevierd. Jij hebt alle communicatie geregeld. Na de stand-up heb je een laatste overleg met de projectgroep, om alle puntjes op de 'i' te zetten.

Vervolgens ga je aan de slag met de briefing voor de wethouder en de directeur, die de officiële handeling gaan verrichten. Je belt daarna nog even met de directeur, om te checken of alles helder is. Je adviseert hem hoe om te gaan met eventuele media-vragen en spreekt enkele FAQ's met hem door. Het pers- en intranetbericht bereid je vast voor, zodat je deze de volgende dag, samen met een leuke foto, kan versturen/publiceren. Ook brief je de Content-Marketeer, zodat zij de posts op de social kanalen goed kan voorbereiden.

Lunchtijd! Je haalt een broodje in het werkcafé en besluit een wandeling over de hei te maken - vlakbij kantoor. Heerlijk, zo'n frisse neus. Dan ga je aan de slag met een nieuw project. Er komt een inloopavond voor bewoners van een wijk waar de woningen grondig gerenoveerd en verduurzaamd worden. Eerder heb je het communicatieplan gemaakt. Je hebt van de huurdersbelangenvereniging gehoord, dat er best wat onrust is ontstaan. De bewoners moeten tijdelijk hun woning uit en dat heeft nogal wat impact, vooral voor de wat oudere mensen. Je maakt een eerste aanzet voor een goede Q&A, je legt contacten met de locatie en ontwikkelt een eerste opzet voor het draaiboek. Dan belt een journalist van de regionale krant. Hij wil graag vandaag nog een interview met de Regiodirecteur.

Voldaan stap je eind van de dag op je fiets, tevreden over de resultaten van vandaag. Morgen wordt weer een hele andere dag. Dan zit je in de ochtend met collega's en projectontwikkelaars aan tafel om kennis te nemen van de eerste contouren van een groot project om woningen te gaan verduurzamen. Je hebt er nu al zin in om daar je communicatieve tanden in te zetten, weer een mooie uitdaging. En in de middag is dan het event rond het hoogste punt. Alles is geregeld, dus dat wordt zeker een succes!

Even binnenkijken

Dit krijg je van ons

  • Een jaarcontract met aansluitend een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • Een mooie baan bij een organisatie met een groot maatschappelijk belang;
  • Een goed salaris, tussen de € 4.366 en € 5.897 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal J conform CAO Woondiensten);
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder;
    1. Veel mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling
    2. Ruimte voor eigen initiatief
    3. Vanzelfsprekend een laptop en telefoon van de zaak
    4. Flexibel werken zodat een privé/werkbalans goed in te richten is
  • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsenplan of bedrijfsfitness;
  • We werken hybride, dat betekent dat je zowel thuis kan werken als op kantoor (ca. 50/50). Je werkt deels in ons moderne, lichte kantoor vlakbij station Hilversum waar onze stafafdelingen zitten en deels in de regiokantoren in Amsterdam en Almere.

Wie ben jij
Als medewerker bij de Alliantie draag je bij aan een maatschappelijk belang: betaalbare, goede huizen in fijne buurten, en huurders die tevreden wonen.

Wij passen bij elkaar, wanneer je een relevante opleiding op HBO-niveau hebt afgerond en enkele jaren werkervaring hebt. Je bent energiek, kritisch, positief, en een echte aanpakker. Je bent in staat om de verschillende disciplines (online, PR/woordvoering, interne en externe communicatie) samen met het team efficiënt in te zetten om onze doelgroepen te bereiken. Jij bent een sprankelende persoonlijkheid met lef en voelsprieten voor verschillende belangen. Je bent een verbinder en draagt intrinsiek bij aan onze doelen. Samenwerken doe je graag en je hebt een gezonde dosis humor.

Bij gebleken geschiktheid plannen we zo snel mogelijk gesprekken in.

Zijn wij een match?
Leuk dat je interesse hebt. Solliciteer direct, we kijken uit naar jouw sollicitatie!

Met geschikte kandidaten zullen we snel contact opnemen. Wil je meer weten, neem dan contact op met Hein Peeters, Adviseur Communicatie,
via 06-51 21 04 07.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:
Referentienummer:
24-032 EX
Regio:
Flevoland
Noord-Holland
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Parttime
Sluitingsdatum:
03-06-2024
Startdatum:
22-04-2024
Locatie:
Hilversum
Contactpersonen:
Hein Peeters
mobiel: 06-51 21 04 07

Bedrijfspagina:
http://www.de-alliantie.nl/
Terug naar boven